Publicat: 19/12/2022
Condimentele sunt folosite în principal pentru a adăuga culoare și pentru a îmbunătăți gustul și aroma mâncărurilor. Însă din cele mai vechi timpuri, condimentele au fost folosite și pentru proprietățile lor terapeutice. De exemplu, turmericul este renumit pentru efectele sale antibacteriene.
Condimentele au fost folosite pentru proprietățile lor medicinale de-a lungul istoriei. Efectul lor asupra pierderii în greutate este unul dintre beneficiile pe care le aduc sănătății corpului uman.
Când vine vorba de slăbit ce condimente adăugăm în mâncare este ultimul lucru pe lista de priorități. Însă, condimentele pentru slăbit din lista de mai jos pot îmbunătăți acest proces, iar tu vei avea silueta dorită mai repede.
1. Turmeric
Turmericul este popular în bucătăria asiatică și face parte din medicina tradițională indiană de mii de ani. Coaja turmericului este de culoare maro, asemănătoare cu un cartof dulce, iar purple are o culoare portocalie vibrantă, cu o aromă pământoasă, dulce și ușor condimentată.
Majoritatea beneficiilor pentru sănătate a turmericului pot fi atribuite curcumei. Curcuma este un compus care are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii, care este unul dintre factorii creșterii în greutate.
De asemenea, consumul de turmeric poate reduce hipertensiunea arterială și colesterolul. Turmericul ajută la pierderea în greutate și prin creșterea producției de bilă, care ajută la digestia grăsimilor.
2. Usturoi
Usturoiul este un condiment esențial în toate bucătăriile lumii. Pe lângă aroma și gustul său puternic, acesta este cunoscut și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Usturoiul este unul dintre condimentele care poate crește nivelurile de energie, ceea ce te va ajuta să fii mai activ. De asemenea, usturoiul ajută și la îmbunătățirea metabolismului, lucru care te poate scăpa mai repede de kilogramele în plus.
Totodată, usturoiul este cunoscut și pentru proprietățile sale de suprimare a poftei de mâncare. Așadar, consumând usturoi te vei simți sătul mai mult timp, acest lucru reducând șansele să mănânci în exces.
3. Ghimbir
Ghimbirul este o plantă care este cultivată în principal pentru rădăcina sa, care este folosită atât la gătit cât și la coacere.
Ghimbirul te poate ajuta la slăbit deoarece afectează modul în care corpul arde grăsimile, digeră carbohidrații și folosește insulina. De asemenea, ghimbirul poate inhiba și cantitatea de grăsimi absorbită de intestine și controlează apetitul.
Acesta este unul dintre condimentele care au un efect benefic asupra microbilor intestinali. Ghimbirul poate să reducă inflamația din intestin și ajută organismul asupra rezistenței la insulină.
4. Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment obținut din scoarța interioară a copacilor din genul Scorțisor, un arbore exotic originar din Sri Lanka și sudul Indiei. Aceasta este bogată în antioxidanți și oferă mai multe beneficii pentru sănătate, printre care și pierderea în greutate.
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente folosite pentru beneficiile sale asupra sănătății. Aceasta acționează în mai multe moduri pentru a îmbunătăți procesul de slăbit.
Unul dintre aceste moduri este încetinirea absorbției zahărului în sânge după o masă bogată în carbohidrați. De asemenea, scorțișoara este bogată în fibre, care reduce pofta de mâncare și te fac să te simți sătul pentru o perioada mai lungă de timp.
5. Piper negru
Piperul negru este un condiment utilizat la aproape orice fel de mâncare. Acesta este derivat din fructele uscate a unei vițe de vie originară din India. Piperul negru conține un compus numit piperină, care pe lângă gustul înțepător, oferă și potențiale beneficii pentru slăbit.
Piperina îmbunătățește funcțiile metabolice și reduce depozitarea grăsimilor în organism. De asemenea, piperul stimulează și absorbția de nutrienți precum seleniu și calciu. O bună absorbție a nutrienților te poate ajuta să ai mai multă energie și să fii mai activ.
Piperul are și un efect termogenic asupra organismului. Mai precis, piperul accelerează metabolismul și crește rata la care caloriile sunt arse.
6. Cardamom
Cardamomul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și este folosit în medicina naturistă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă beneficiile sale asupra sănătății, cardamomul este folosit și pentru a oferi o aromă dulce băuturilor, deserturilor și mâncărurilor.
Cardamomul este un diuretic și un stimulent digestiv care îmbunătățește metabolismul și ajută organismul să ardă grăsimile mai repede. Totodată, ajută și la eliminarea bacteriilor dăunătoare din intestin și restabilește echilibrul florei intestinale.
Acest condiment poate ajuta și la reducerea rezistenței la insulină și a colesterolului. De asemenea, ajută și la îmbunătățirea funcțiilor ficatului care poate pompa excesul de grăsime din organism prin vezica biliară.
7. Schinduf
Schinduful este un condiment comun în bucătăria indiană și are o aromă puternică de arțar. TImp de secole, acesta a fost folosit în medicina naturistă pentru a trata diverse afecțiuni de sănătate precum, diabetul, colesterolul ridicat și obezitatea.
Semințele de schinduf sunt foarte hrănitoare și au un conținut ridicat de fibre. O linguriță de semințe oferă 0,9 grame de proteine și 1 gram de fibre. Fibrele ajută la inhibarea acumulării de grăsime și te țin sătul pentru mai mult timp.
De asemenea, schinduful poate îmbunătăți parametrii metabolici, lucru care te ajută să pierzi în greutate mai rapid. Schinduful poate reduce și rezistența la insulină, poate îmbunătăți nivelul colesterolului și poate scădea nivelul trigliceridelor.
Conspect
Pe lângă faptul că fac mâncărurile mai gustoase, condimentele pot fi un aliat neprevăzut în procesul de slăbit. Folosirea a cât mai multe condimente este o modalitate simplă și ușoară de a pierde în greutate cu un efort minim.
Condimentele pentru slăbit îmbunătățesc funcțiile metabolismului, promovează arderea grăsimilor și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Pentru rezultate calitative și de lungă durată, este recomandat să adaugi condimentele într-o dietă sănătoasă și echilibrată, care este combinată cu un stil de viață activ.